Väla Kjøpesenteret blir klar...

7200 m2 tak er snart forsterket med karbonfiberlaminat og karbonfiber stoff. Prosjektet inneholdt utfordringer for å si det mildt, og flere underleverandører støttet da de fikk det klart hva det betydde. Men litt etter litt, har problemene blitt løst og transformasjonen av denne delen av Väla Shopping Center (den eldste delen) fra synlig metall taktekking og synlige glulam bjelker til en passasje som harmoniserer med resten av kjøpesenteret er en reell boost!

På taket er et enormt solenergianlegg installert nå og i drift for å forsyne kjøpesenteret med elektrisitet. miljøvennlig. Bra.

Noen bilder derfra...

Over butikkene er ulike typer senkede tak. Noen enklere, noen helt igenbyggda med tak. Alle primær bjelker ville bli forsterket. Du ser noen av dem på bildet. Hvordan får du opp uten at butikken eiere mister salget? Kreative løsninger var svaret. Mange takk til Paavo Nygren på Nyos Bygg AB for smart selv hängställning som tok oss over de mest håpløse undertakene.

En av de forsterkede bjelker anas med vakre, svart karbonfiber nederst...

 

Närstudie av forsterket bjelke.

Stellning i "gågatan" ble bygget av PEAB. På hjul og kan flyttes gradvis fremover.

Og det vil bli bra!